Agenda 2017

Kuinderbos 

17 april

Cannenburgh 4,5 mei
Internationale Hanzedagen 14 -18 juni
Soesterfehde 28 -30 juli 
Gebroeders van Limburg festival 26 en 27 aug.
Ter Apel 2,3 september
Middeleeuws Rossum  16 september

Op weg naarOnderwijs op Scholen PDF Afdrukken E-mail
Aanschouwlijk,educatief,cultureel,interactiefonderwijs

Een opening van een school, een bijzondere gebeurtenis, het afscheid van een leerkracht of ondersteuning van uw Middeleeuwse projecten of themaweek.
Ridders van de IJssel kan u bij al dit soort evenementen ondersteunen.

Themaweken / Projecten:
Ter afsluiting of ter ondersteuning van uw jaarlijkse themaweek over Middeleeuwen, Ridders en Kruistochten zijn wij in staat om uw week accent en cachet te geven. Wij kennen de geschiedenis van deze boeiende periode goed en zijn zelfs in staat met onze kennis u als docent te verbazen.
Het is ons persoonlijk alter ego. Wij zijn de Middeleeuwen !!

school2

Wij zijn Ridders van de IJssel, een stichting die de middeleeuwen doet herleven. Wij zetten ons in voor onderwijs op basisscholen.
Wat wij bieden is educatief,aanschouwelijk en interactief onderwijs. Geen taaie stof,maar een dymamische les waaronder nog jaren wordt nagepraat!
Ons bezoek is niet alleen beeldend en zeer plezierig voor zowel leerlingen als docenten.

school1

Onze materialen zijn authentiek en historisch verantwoord waarbij de helmen, uitrustingen, wapens, tenten uw lesmethode ondersteunen. Het is dus niet alleen kennis wat wij bieden maar wij brengen uw school(plein) in een Middeleeuwse sfeer.

Ons concept bestaat uit een combinatie van een grote kennis van zaken gecombineerd met een unieke aanpak. Deze aanpak kenmerkt zich door het samen met uw kinderen (en ook ouders) doorleven van de Middeleeuwen. Het doorleven vindt plaats door fysiek onderdeel uit te gaan maken van ons programma.

Voor kinderen met een verstandelijke beperking kunnen wij een happening creëren die ze niet zullen vergeten. Ga gerust met ons in overleg hoe wij uw kinderen de Middeleeuwen op een unieke manier kunnen laten voelen.  Wij maken voor deze kinderen de Middeleeuwen met hun ridders tastbaar.

Het gaat ons om het samen beleven van deze bijzondere periode. Na lange tijd herinneren de kinderen de docenten (en vaak ook de ouders) nog steeds  onze aanwezigheid. De kennis beklijft.

Neemt een leerkracht afscheid laat deze dan door ons tot Ridder slaan.
school3

Reacties scholen.


Fantastisch hoe er rekening wordt gehouden met de leeftijden van de groepen die naar de voorstelling kijken. Goede afwisseling van grapjes en informatie.
Het programma is leuk en leerzaam van de kleuters t/m groep 8.
PCB DE Ark  Almere


U maakte de Middeleeuwen spannend en levendig. De kinderen werden nieuwsgierig van een ridder bij de deur. Het was ook goed om te horen dat die tijd niet alleen maar leuk en spannend was!
Paulus School  Castricum

In één zin, ik zal het proberen: We hebben een fantastische dag gehad en waanden ons midden in de Middeleeuwen, we hebben allen groot en klein GENOTEN.
Dr. E.A. Borgerschool  Joure.

Het was een zeer leerzame les die de leerlingen erg aansprak.
Omdat onze kinderen een laag IQ hebben is een beeldende les zoals gegeven erg goed, en het blijft dan hangen. Toevallig hebben we er vandaag in de klas nog over gesproken.

School

Het was een fantastische dag. Zowel de leerkrachten als de leerlingen hebben er van genoten
Wilt u weten wat Herrie Derrie is, nodig dan de Ridders van de IJssel uit. Wilt u weten welke belangrijke rol de moeders van de ridders hadden in de Middeleeuwen? Nodig dan de Ridders van de IJssel uit. Wilt u een echt riddergevecht zien om de hand van de jonkvrouw???? Nodig dan de Ridders van de IJssel uit. Wilt u……………….
Ridders van de IJssel is een echte aanrader. Het programma is voor alle leeftijden geschikt. Zij passen moeiteloos hun verhaal aan. Bij de onderbouwgroepen komt een heuse koning en koningin.(gekozen uit de kinderen) Er wordt op een vrolijke manier verteld wat er allemaal gebeurd in de Middeleeuwen. Bij de bovenbouwgroepen wordt meer ingegaan op detail en de achtergrond van de Middeleeuwen. Bij alle groepen is er heel veel materiaal te bekijken en de kinderen mogen het echt uit proberen en aan passen. En dan aan het eind van de dag een heus ridder toernooi om de hand van een schone jonkvrouw. Kortom een echte aanrader want u gaat met uw leerlingen terug naar de Middeleeuwen. En weet u wat zo prettig is met deze ridders van de IJssel……………….. u kunt met hen in gesprek gaan en zij willen al uw wensen vervullen zodat uw een fantastische dag beleeft.
. En wie weet kunnen we in de toekomst jullie nog eens uitnodigen
CBS De Driemaster. Hasselt

We hebben genoten, zowel kinderen als de leerkrachten! 

Er wordt perfect aangesloten op het belevingsniveau van de kinderen.
Vooral de manier waarop de ridders overal mee omgaan; hoe ze vertellen over de ontwikkeling van de harnassen en wapens(en het ook laten zien), de grapjes die ze maken en tot slot het vechten
van ridders met elkaar, dit alles maakte het geheel fantastisch!
Het was de kroon op onze projectweek!
Basisschool CBS Op de Zandtang


 

Portretten

samengevoegd ridders2.png